Skip to content
Hem » Logga och profilprodukter

Logga och profilprodukter

Tydligt, robust och lättläst med egen karaktär, som tål att hanteras i olika kanaler och som håller över tid. Färgsättningen och den stabila typografin tar upp trådar från tidigare FAI och FALK och skapar något nytt gemensamt. Färgtoningen blinkar också till mångfalden inom den nya föreningen: att alla inom branschen kan hitta sin grej här.

Gemena bokstäver ger vänlighet och öppenhet. Gement a är skapat av en cirkel, som en blink till Pi och kretsloppet i arkivbranschen.
Gement e står för det digitala. O:et och n:et är helt enkelt Pi på var sitt vis. I detta fall tycker jag inte att själva logotypen ska ha ett märke. Less is more, och bättre ha fokus på själva namnet, som ju kommer bli en snackis. De grafiska elementen ger ytterligare fokus på cirkeln och karaktär till den nya grafiska profilen. Cirkeln återkommer som form genom den grafisk profilen, som en mer stiliserad evighetssymbol eller kretsloppssymbol.

Man skulle nästan kunna säga att Pi omsluter branschen i en gemensam evig cirkel.

Logotypen är föreningens ansikte utåt och den grafiska profilens både minsta och viktigaste beståndsdel. Den ska attrahera våra främsta målgrupper, främst de som inte redan är medlemmar – t ex studenter och unga yrkesverksamma.

Du kan ladda ned Arkeion:s grafiska manual, 
Arkeion designbok mars 2024

Profilprodukter

Är du intresserad av att beställa våra profilprodukter eller har förslag till nya profilprodukter är du välkommen att kontakta vårt kansli arkeion@arkeion.se.

Arkeion Badges

Ladda ner alla badges (zipfil)

Eller klicka på enskild badge, högerklicka och välj “spara bild som”.